Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
 
   

Water en temperatuur

Bij thee zetten is de temperatuur van uw theewater belangrijk, u wilt immers een lekker kopje thee! Zo speelt ook de kwaliteit van het water een belangrijke rol.
Veel leidingwater is hard, bevat chloor en daardoor niet geschikt als theewater. Om theewater optimaal te kunnen gebruiken moet het water 2-3 minuten worden gekookt.
Het beste kunt u gebruik maken van Spa blauw. Laat het water kort koken en spoel de theepot en/of kop met het hete water zodat de theepot en/of kop opgewarmd wordt.
 
Gebruik geen kokend water voor het zetten van groene of witte thee. U “kookt” de bladeren waardoor de thee bitter zal gaan smaken. De zettijd is een richtlijn maar per product anders en persoonlijk.
 
 Thee  Dosering  Graden  Minuten
 Groene thee  2 gram per kop
 12 gram per liter
 70 tot 75 graden  2 tot 3 minuten
 Zwarte thee  2 gram per kop
 12 gram per liter
 90 tot 95 graden  2 tot 4 minuten
 Rooibos thee  2-4 gram per kop
 12-24 gram per liter
 100 graden  6 tot 8 minuten
 Witte thee  2 gram per kop
 12 gram per liter
 80 tot 85 graden  2 tot 3 minuten
 Vruchten thee  2-4 gram per kop
 12-24 gram per liter
 100 graden  8 tot 10 minuten
 Kruiden thee  2-4 gram per kop
 12-24 gram per liter
 100 graden  8 tot 10 minuten
 
 
Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op via info@theebeleving.nl